You are here

Samenvatting

U kijkt er met nostalgie naar terug: voor uw dertigste was uw gezichtshuid soepel, goed gehydrateerd en strak. U had een stralende teint en wanneer u niet genoeg had geslapen trokken uw tekenen van vermoeidheid snel weer weg; een goede nachtrust, een evenwichtigere voeding en weg ermee!.

Maar nu is het niet meer hetzelfde verhaal. Met de jaren veroorzaakt de veroudering tal van veranderingen in de huidstructuur, de organisatie ervan en haar capaciteit op het vlak van celvernieuwing. Deze aanvankelijk onzichtbare veranderingen worden met de tijd duidelijk, vooral rond de ogen waar huidverouderingstekenen verschijnen en zich permanent vestigen.

Het verschil tussen kringen en wallen

Onder de ogen, tussen het onderste ooglid en de bovenkant van de wang, kan de huid donker worden of kunnen er kringen ontstaan.We mogen ze niet verwarren met wallen, die een opzwelling zijn van het onderste ooglid.

Niet iedereen heeft last van deze tekenen des tijds, omdat ze soms gelinkt zijn aan erfelijkheid. Sommige personen zullen, ongeacht hun leeftijd, nooit last hebben van wallen onder hun ogen!

Naast de erfelijke eigenschappen spelen er echter nog andere factoren die het verschijnen van wallen in de hand kunnen werken. En het zijn net deze factoren waar op we kunnen inspelen.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven