You are here

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven

Samenvatting

De ongunstige effecten van een onevenwichtige voeding bestrijden

Een belegd broodje als lunch of geen tijd om te koken… Zelfs met de beste wil van de wereld is het soms moeilijk om de inhoud van uw bord steeds onder controle te houden. Maar niet alles is verloren: volg deze tips om weer op koers te geraken!

Uw lichaam ontgiften

Als u goede voedingsgewoonten een tijd lang hebt verwaarloosd en u voor uw excessen moet betalen met kringen onder uw ogen, puistjes, een doffe teint of vroegtijdige ouderdomstekenen, dan is de kans groot dat uw lichaam overbelast is met toxines en u een signaal probeert te geven. Luister naar dit signaal en help uw lichaam om weer een mooie huid te krijgen!

  • Drink meer water dan gewoonlijk (2 liter in plaats van 1,5) om uw huid te hydrateren en de elasticiteit te behouden;
  • Waag u aan een kuur met lauw citroenwater dat u gedurende drie weken elke ochtend drinkt na het ontwaken, en zeker de ochtend na een feestje: op deze temperatuur verloopt de rehydratatie vlotter en de (hele of halve) citroen helpt de toxines afvoeren. Resultaat: uw teint klaar weer op.
  • Vervang, indien mogelijk, zwarte thee en koffie door groene antioxiderende thee en kruidenthee: salie, brandnetel, rozemarijn en berk worden bijzonder aanbevolen om de teint op te frissen.

Reinig uw huid

Als er één detoxtip is die u moet onthouden, dan is het wel u huid reinigen, zowel ’s ochtends als ’s avonds, met een micellaire lotion of een aangepaste schuimende gel. Wanneer de huid vrij is van dode huidcellen kan ze beter ademen. Als u vervolgens een lotion of gel masserend aanbrengt met kleine cirkelvormige bewegingen, brengt u de microbloedcirculatie ook weer op gang. Hier straalt uw huid vast en zeker van!

Voed uw huid

Om celdegeneratie te bestrijden en huidveroudering te vertragen heeft uw huid antioxidanten nodig. Die haalt u uit uw voeding, maar ook door het aanbrengen van crèmes die vitamine C, vitamine E of retinol (link naar fiche actief bestanddeel) bevatten, om uw huid van buitenaf te voeden en ouderdomstekenen te corrigeren.

Als tegengewicht, ten slotte, voor de schade veroorzaakt door oxidatieve stress en glycatie - namelijk de afname van collageen, elastine en hyaluronzuur geproduceerd in de lederhuid, de huidverslapping of de vorming van rimpels – geeft u de voorkeur aan crèmes met:

  • hyaluronzuur om de huid voller te maken en te hydrateren;
  • vette elementen, zoals glycerine, galamboter of arganolie voor meer soepelheid.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven