You are here

Samenvatting

De zogenaamde ‘kraaienpootjes’ zijn expressierimpels. Ze verschijnen dus door het herhaaldelijke gebruik van een onderliggende spier, namelijk de musculus orbicularis oculi of oogkringspier. De oogkringspier vormt een ellips rond het oog. Het is dankzij deze spier dat wij onder andere de oogleden kunnen sluiten of onze ogen kunnen dichtknijpen bij te fel licht.

Het herhaaldelijk aanspannen en lossen van deze spier is echter niet de enige aanleiding voor de vorming van kraaienpootjes. Het verlies aan elasticiteit van de huid accentueert dit fenomeen, net als omgevingsfactoren zoals de zon of het gebruik van tabak.

Een vroege rimpel

Kraaienpootjes kunnen al vroeg ontstaan: ze zijn vroegtijdige teken van huidveroudering. Om de verschijning ervan uit te stellen of om deze rimpels te verzwakken, wordt net zoals voor alle rimpels een gezonde voeding aangeraden met veel fruit, groenten en vis, ook is het aan te raden om blootstelling aan de zon te beperken, om regelmatig te sporten en de huid correct te hydrateren vanaf een jonge leeftijd met een aangepast verzorgingsproduct.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven