You are here

Samenvatting

Expressierimpels ontstaan na het herhaaldelijke gebruik van een gezichtsspier. Tot op een bepaalde leeftijd ontstaan en verdwijnen de plooien die een gezichtsuitdrukking veroorzaken. Als iemand bijvoorbeeld lacht, komen er plooien aan de mondhoeken. Wanneer we denken, fronsen we onze wenkbrauwen en ontstaat er een groef tussen onze ogen en op ons voorhoofd. Maar de huid ziet er weer glad uit wanneer het gezicht deze emoties niet meer vertoont.

Expressierimpels door de jaren heen

Rond de leeftijd van 20 jaar begint het huidverouderingsproces, dat leidt tot een verlies aan huidelasticiteit. Met de tijd is de huid steeds minder in staat om na elke spiercontractie weer mooi glad te worden.

De leeftijd waarop deze expressierimpels verschijnen, het aantal rimpels en hun diepte is bij iedereen verschillend en hangt af van de genen, de levensstijl maar natuurlijk ook van de expressiviteit van het gezicht.

Plaats

Het is volkomen logisch dat expressierimpels voorkomen op de meest expressieve delen van het gezicht, vooral aan de ogen, met kraaienpootjes aan de buitenhoeken van de ogen, of tussen de wenkbrauwen, zoals de fronsrimpel.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven