You are here

Samenvatting

De normale huid vertoont, zoals de naam al aangeeft, geen bijzondere problemen. Ze is voldoende gehydrateerd, waardoor ze soepel blijft, zacht aanvoelt en goed bestand is tegen agressies van buitenaf.

Extreme omstandigheden

Ondanks haar goede evenwicht kan de normale huid echter niet alle agressie die ze tijdens een leven tegenkomt aan, zoals:

  • (extreme) kou,
  • een te droge atmosfeer,
  • een te lange, onbeschermde blootstelling aan UV-straling,
  • herhaalde wrijving op de huid.

Als u een normale huid hebt, weet dan dat deze vormen van agressie uw opperhuid. aanvallen en de beschermende film beschadigen. U ziet het misschien niet vandaag, maar als u niets doet om haar te beschermen, zal de schade op middellange en lange termijn zeker zichtbaar worden…

De omgeving

Naast extreme omstandigheden speelt ook uw levensstijl een belangrijke rol in hoe uw huid eruitziet. Voeding, slaap of stress hebben immers een impact op de huid en op haar veroudering.

Kortom, ook al vertoont de normale huid geen bijzondere problemen, toch verdient ze een specifieke verzorging om schade veroorzaakt door externe factoren of door natuurlijke veroudering te voorkomen. Hoe beter de huid wordt voorbereid, hoe beter ze bestand zal zijn tegen deze twee fenomenen. Een goed verstaander…

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven