You are here

Samenvatting

Vaak wordt de gecombineerde huid verward met de normale huid, en wordt ze verwaarloosd. Dit is een grote fout! Ze vereist immers een bijzondere aandacht.

De problemen van de T-zone

Op de T-zone, namelijk het voorhoofd, de neus en de kin, kan de gecombineerde huid onvolmaaktheden vertonen, zoals de gevreesde zwarte puntjes of open mee-eters.

Dit soort onvolmaaktheid is een opeenstapeling van talg aan de uitgang van het talgkanaaltje. De kleur van de mee-eter is te wijten aan de reactie van de lipiden in de talg, die reageren op de lucht aan het huidoppervlak. De mee-eter oxideert als het ware. Als het zwarte puntje geïnfecteerd raakt, evolueert het tot een rood of wit puistje. Om deze ongemakken te vermijden, moeten we de gecombineerde huid met de grootste zorg behandelen!

Problemen op de wangen en slapen

Buiten de T-zone is de gecombineerde huid eerder normaal tot droog. Als ze droog is, komt dit door een gebrek aan lipiden of soms aan vocht. De talgproductie is niet afdoende, de huid is gedehydrateerd en trekt. De oplossing? Haar hydrateren met behulp van aangepaste verzorgingsproducten.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven