You are here

Samenvatting

De gecombineerde huid wordt vaak verward met de normale huid (zie de huid begrijpen/normale huid), terwijl deze twee huidtypes helemaal niet dezelfde behoeften hebben.

De gecombineerde huid vereist een heel bijzondere verzorging. De vettere T-zone moet doeltreffend worden gereinigd, terwijl de droge zones, zoals de wangen en slapen, net extra voorzichtigheid vereisen. U kunt dus best stap voor stap te werk gaan om goed te beantwoorden aan de vereisten van elke zone.

De T-zone verzorgen

Om uw gezicht te reinigen, kiest u best milde producten zoals een micellaire lotion of een melk voor normale of gecombineerde huid.

Kies vervolgens een niet-vette matterende crème om de T-zone te hydrateren en de poriën te sluiten.

Ten slotte kunt u deze specifieke verzorging voor de T-zone één of twee keer per week aanvullen met een adstringerend en zuiverend masker of met een exfoliërende en diep zuiverende verzorging. Let er wel op dat u deze producten enkel aanbrengt op de T-zone en niet op de normale tot droge, kwetsbaardere zones.

De droge zones reinigen en hydrateren

De droge zones van een gecombineerde huid hebben een gebrek aan vocht en soms aan lipiden. Ze moeten dus goed gevoed worden met een hydraterende crème die rijker is dan degene die u voor de T-zone gebruikt. Deze crème moet:

  • de beschermende film aan de oppervlakte van de opperhuid herstellen;
  • de dehydratatie beperken;
  • irritatie voorkomen.

U kunt ook een exfoliërende en diep zuiverende verzorging gebruiken, maar zeker niet meer dan één of twee keer per maand. Wat maskers betreft, kiest u er beter één met een hydraterende werking.

De droge zones worden helaas al te vaak verwaarloosd. Wilt ook u niet vooral het glimmende uitzicht van de T-zone verzachten? Toch zijn het net die droge zones die met de tijd de bovenhand zullen krijgen en zich zullen uitbreiden, door de huidveroudering. U kunt dus maar beter zo vroeg mogelijk goede gewoontes aannemen!

Alles-in-een verzorging voor de gecombineerde huid

Het vooruitzicht u afzonderlijk te moeten bezighouden met de verzorging van de T-zone en de drogere delen van uw gezicht is vast voor velen ontmoedigend. Als dat ook voor u zo is, laat de moed dan nog niet zakken: er bestaan nu immers ook alles-in-een verzorgingsproducten die de normale tot droge zones kunnen hydrateren, terwijl ze de vette zones weer in evenwicht brengen. Een ware ‘graal’ voor de gecombineerde huid dus! Kortom, u heeft dus geen enkel excuus meer om uw huid te verwaarlozen…

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven