You are here

Samenvatting

Goede gewoonten

Om een droge huid te reinigen, kiest u het beste een melk of milde reiniger met een neutrale zuurgraad. Vervolgens kunt u de rehydratatie en bescherming combineren met een hydraterende crème of balsem op basis van ceramiden, vetzuren en vitaminen.

Droge huid is bijzonder gevoelig voor rimpels. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om deze ouderdomstekenen af te remmen. Om dit te doen, kunt u bijvoorbeeld uw hydraterende verzorging combineren met een serum met doelgerichte actieve bestanddelen tegen veroudering of tegen bruine vlekken, zoals retinol of hyaluronzuur.

Wat u het beste vermijden kunt

Om de uitdroging van een droge huid te voorkomen, gaat u de hardheid van uw leidingwater eens na. We denken er vaak niet aan, maar te kalkrijk water is agressief voor de bovenste laag van de opperhuid.

Wanneer u zich wast met zeep, geef dan de voorkeur aan een overvette zeep in plaats van aan traditionele, meer uitdrogende zeep. En gebruik vooral geen adstringerende producten of lotions op basis van alcohol, die te agressief zijn voor de hydrolipidenbarrière van de huid.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven