You are here

Samenvatting

Een normale huid heeft een goed, maar daarom geen perfect evenwicht. Ze is gevoelig aan de gevolgen van de tijd en om haar kwaliteiten zo lang mogelijk te bewaren, heeft ze behoefte aan een specifieke verzorging.

Een normale huid reinigen

Milde verzorgingsproducten zijn het meest geschikt voor de normale huid. In functie van uw voorkeur op het vlak van texturen, kunt u kiezen tussen:

  • reinigend water
  • micellair water
  • reinigende melk
  • reinigende olie
  • schuimende reiniger

Welk product u ook kiest, zorg ervoor dat u het regelmatig gebruikt. De stappen voor het verwijderen van make-up en het reinigen van de huid zijn immers van het grootste belang om uw huid heel uw leven lang in goede gezondheid te houden. Na het reinigen kunt u desgewenst nog een tonic gebruiken.

Een normale huid hydrateren

Voor de volgende stap volstaat een hydraterende crème voor de normale huid. Hydratatie is van essentieel belang, ook bij een normale huid die geen gebrek aan vocht vertoont. Door een hydraterende crème aan te brengen, kunt u de geleidelijke uitdroging van de opperhuid door de jaren heen voorkomen.

Een normale huid zuiveren

Een normale huid verdraagt een scrub of masker prima, zolang ze niet te vaak worden gebruikt. Hiermee kunt u de bovenste laag van de opperhuid van onzuiverheden ontdoen. U zou bijvoorbeeld de volgende beautyroutine kunnen volgen:

  • één of twee keer per week een scrub met milde, niet-agressieve producten om de opperhuid, het beschermende schild van de huid, niet te beschadigen;
  • één keer per week een masker, waarbij u een zuiverend of hydraterend masker afwisselt met een masker dat uw teint doet heropleven.

Opgelet: als uw huid er af en toe wat droog uitziet of als ze op een bepaald moment gevoeliger is, dan betekent dit dat ze af en toe behoefte heeft aan een specifieke verzorging. U moet dan verzorgingsproducten gebruiken die zijn aangepast aan de droge huid

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven