You are here

Samenvatting

Verzorging bestemd voor de vette huid is gericht op het wegwerken van twee belangrijke problemen: het glimmen en de imperfecties die samengaan met dit huidtype.

Sommigen denken dat het een goed idee is om hun gezicht te reinigen met sterke producten op basis van alcohol of adstringerende producten. Dit is een grote fout! Ze zijn niet alleen ondoeltreffend, ze kunnen het omgekeerde effect hebben en zorgen voor een nog grotere talgafscheiding.

Een vette huid heeft trouwens, in tegenstelling tot wat het aanzien doet vermoeden, vooral behoefte aan hydratatie en voeding. Ze is kwetsbaar, net als alle andere huidtypes.

Goede gewoonten

Sommige verzorgingsproducten, zoals marseillezeep of lotions met alcohol, geven de indruk dat de vette film op de huid doeltreffend wordt verwijderd. Opgelet, want dit is slechts een tijdelijk effect: hoe meer we het teveel aan talg proberen te verwijderen, hoe meer talg de huid zal produceren. Het is als het ware een vicieuze cirkel.

De zon kan ook de indruk geven dat de huid in evenwicht wordt gebracht door de imperfecties af te zwakken, waardoor ze er egaler uitziet. De gevolgen op lange termijn zijn echter heel anders! De straling van de zon leidt immers tot een opeenstapeling van talg die zal leiden tot het verschijnen van nieuwe puistjes, zodra het bruine tintje verdwenen is. Denk er dus aan om uzelf bij elke blootstelling aan de zon te beschermen met - uiteraard niet-vette - producten.

Vette huid: wat te doen?

De belangrijkste goede gewoonte die u moet aannemen? De huid ‘s ochtends en ‘s avonds grondig reinigen. Denk eraan dat een vette huid milde verzorgingsproducten nodig heeft, zoals:

  • melk
  • gel
  • micellair water
  • milde zeep

Wat de hydratatie betreft, kiest u lichte, matterende crèmes die het glimmen zullen verminderen.

Gebruik ten slotte ook één keer per week een scrub en masker voor de vette huid, om onzuiverheden diepgaand te verwijderen.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven