You are here

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven

Samenvatting

Tips om er toch goed uit te zien na een te korte nacht

We willen graag beter en langer slapen, maar dat is niet altijd eenvoudig: de theorie is vaak makkelijker dan de praktijk! Gelukkig bestaan er oplossingen om een vermoeid gezicht, getekend door een gebrek aan slaap, er fris te doen uitzien.

Goed hydrateren

Een vermoeide huid is ook een gedehydrateerde huid. Maak ze weer soepel en stralend door meer water te drinken dan gewoonlijk. Kies voor crèmes die rijk zijn aan hydrofiele moleculen, zoals hyaluronzuur (link naar hyaluronzuur) of algenextracten. Geef ook de voorkeur aan verzorgingsproducten die verrijkt zijn met vette, voedende elementen zoals glycerine, galamboter of arganolie.

Opnieuw een stralende teint

Er bestaan tal van verzorgingsproducten die dankzij hun hydraterende eigenschappen en hun bestanddelen uw bondgenoten worden voor een stralende teint. Voor u deze producten aanbrengt, reinigt u eerst de huid om de dode huidcellen te verwijderen. Spoel ze vervolgens met koud water om de microcirculatie op gang te brengen. Het is een echte oppepper voor uw gezicht! Sla u 30 minuten fysieke beweging per dag niet over: deze beweging zorgt ervoor dat de toxines kunnen worden afgevoerd, dat u voldoende zuurstof binnenkrijgt en dat de bloedcirculatie wordt geactiveerd. Uw huid ademt dan beter en wordt als het ware van binnenuit gereinigd. Bovendien scheiden we bij het sporten endorfine af, moleculen die ons moreel oppeppen, dat vaak erg laag is na een te korte nacht.

Ruil die vermoeide blik in voor een heldere blik

We hebben allemaal goede redenen voor te korte nachten. Helaas verraden kringen, rode ogen en opgezette oogleden ons slaapgebrek… Hier volgen enkele snelle tips! De oogomtrek en de ogen zijn kwetsbare en gevoelige zones die een verzorging op maat en extra mildheid vragen. Bij het aanbrengen tikt u de verzorging lichtjes op de oogomtrek en op de oogleden om de microcirculatie vanzelf te activeren. Dit eenvoudige gebaar helpt om deze zone vrij te maken en te regenereren: kringen en wallen zullen al snel verdwijnen! Sommige van deze verzorgingsproducten geven u zelfs nog een extraatje: dankzij de lichtreflecterende deeltjes die ze bevatten, worden de donkere kringen onder de ogen gecamoufleerd.

Hebt u ten slotte wat tijd en bent u een liefhebber van zelfgemaakte recepten: een schijfje komkommer of een koud theebuiltje op elk ooglid gedurende 15 minuten en wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Zo voorkomt en corrigeert u lijntjes en rimpels

Om de vorming en evolutie van lijntjes en rimpels te vertragen kiest u crèmes met actieve bestanddelen met een bewezen werking, waaronder:

  • antioxidanten, zoals vitamine E of C, om het teveel aan vrije radicalen te bestrijden;
  • retinol, dat bijdraagt aan de synthese van collageen;
  • hyaluronzuur, een molecule die de hydratatie van de huid op peil houdt en bijdraagt aan de huidteint

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven