You are here

Samenvatting

Huidverslapping veroorzaakt diepgaande wijzigingen aan het volume van het gezicht. Deze tekenen zullen veel zichtbaarder zijn omdat de huidverslapping in verband staat met onderhuidse factoren: volumeverlies van de huid, huidvet, spieren en botten.

De evolutie van de vetten van het gezicht

Samen met het verlies aan stevigheid van de huid kan een deel van het vet uit de onderhuidse lagen atrofiëren en van plaats wijzigen door de zwaartekracht. Hierdoor ontstaan groeven in de neus-kinzone and to bags under the en wallen onder de ogen.

Spieren en veroudering

Met de tijd worden de gezichtsspieren stijver en korter door herhaalde samentrekkingen, wat leidt tot het verschijnen van rimpels, zoals marionetplooien.De uitdrukking van het gezicht kan soms wijzigen: bijvoorbeeld bij personen met zakkende mondhoeken wat hen een trieste of ontevreden aanblik geeft.

De botstructuur van het gezicht

Met de tijd worden ook de botten zelf aangetast: de botmassa neemt af, waardoor het aangezichtsgebeente terugtrekt. Het gezicht verliest hierdoor zijn ronde vorm. Het jukbeen (waar u uw blusher op aanbrengt) resorbeert, waardoor het weefsel naar beneden zakt.

Uiteindelijk kan dus heel de structuur van het gezicht wijzigen.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven