You are here

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven

Samenvatting

Een te vaak aan de zon blootgestelde huid verzorgen

Het is nooit te laat om (juist) te handelen en juiste gewoontes aan te nemen wat de zon betreft, ongeacht uw leeftijd en de tekenen die ze misschien al heeft achtergelaten op uw huid.

Als u uzelf net hebt blootgesteld aan de zon of als u uzelf al jaren blootstelt, is uw huid mogelijk uitgedroogd. Het is dus verstandig om haar te voeden om haar weer soepel en zacht te maken. Geef de voorkeur aan formules rijk aan:

  • voedende, vette elementen,
  • antioxidanten zoals vitamine E om het teveel aan vrije radicalen te bestrijden, die verantwoordelijk zijn voor het vroegtijdig verschijnen van rimpels en lijntjes.

Bij een zonneschade kiest u voor herstellende verzorgende producten, zoals de SOLEIL PROTECT RESTORING MILK, onze aftersun met vitamine E met antioxiderende eigenschappen die helpen om het vernietigende effect van de vrije radicalen afkomstig van de UV-straling te bestrijden. Een ander belangrijk voordeel: deze hydraterende verzorging helpt u de bruine kleur langer vast te houden en dat is mooi meegenomen!

Bruine vlekken voorkomen en corrigeren

Een bleke huid die jarenlang is blootgesteld aan de zon, wordt het eerst getroffen, maar het is niet het enige huidtype dat schade ondervindt. De accumulatie van zon kan zelfs op een bruine huid immers leiden tot het verschijnen van bruine vlekken. Om de vorming ervan te voorkomen, kiest u voortaan voor een specifieke verzorging op basis van:

  • fruitzuur om de huid te exfoliëren aan de oppervlakte en om de cellen vol melanine, de molecule verantwoordelijk voor de kleuring van de huid, te verwijderen;
  • antioxidanten om de vrije radicalen te bestrijden;
  • actieve bestanddelen zoals vitamine C om de activiteit af te remmen van het enzym tyronsinase, een enzym dat aan de oorsprong ligt van de vorming van melaninekorrels. Onze SOLEIL PROTECT ANTI-BROWN SPOT FLUID bevat vitamine C en UV-A- en UV-B-filters. Hij biedt bovendien een beschermingsfactor SPF 50+ om uzelf te beschermen tegen fotoveroudering, terwijl bruine vlekken worden voorkomen en gecorrigeerd**.

Ouderdomstekenen corrigeren

Voor de verzorging van lijntjes en rimpels veroorzaakt door de zon, of om hun verschijning en evolutie te voorkomen, kiest u voor een antirimpelzonneproduct. Dit soort verzorging heeft vaak een heel hoge beschermingsfactor, terwijl ze ook een anti-ageingwerking heeft. Dit is het geval met de SOLEIL PROTECT ANTI-AGEING FLUID, een innovatie met een zonnebeschermingsfactor SPF50+ met de hoogste concentratie hyaluronzuur in een RoC® zonneproduct, een ingrediënt met vullende en verstevigende eigenschappen dat van nature aanwezig is in de huid.

Handelen van binnenuit: onze tip

Als u weet dat de UV-straling de huidcellen aanvalt en de huid droger maakt, en dat ze bijdraagt tot de productie van vrije radicalen die de huidveroudering versnellen, dan is het van essentieel belang om voldoende te hydrateren en voedingsmiddelen te gebruiken die rijk zijn aan antioxidanten. Het is dus aan te bevelen om elke dag minstens 1,5 liter water te drinken om uw huid soepel en elastisch te houden. Denk ook aan groene thee en vers groente- en vruchtensap, die een sterk dorstlessend, hydraterend en antioxiderend vermogen hebben. Mik op fruit en groenten rijk aan water en bestrijd zo tegelijk uitdroging en vrije radicalen: maak in uw boodschappenmandje vooral plaats voor komkommer, sla, tomaten, courgette, naast watermeloen, meloen, aardbeien en citrusvruchten.

*Afgeleide van vitamine C

**In-vitrotest

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven