You are here

Samenvatting

Met de tijd heeft de huid de neiging uit te drogen, de teint wordt dof en geleidelijk verschijnen de eerste rimpels. Om te vermijden dat de ouderdomstekenen zich te snel en te diep zouden vestigen, is het van het grootste belang om bijzondere aandacht te schenken aan de huid.

Make-up verwijderen en reinigen: onmisbare handelingen

We weten het allemaal: make-up verwijderen en reinigen is dé basis van een goede beautyroutine. Maar wist u dat dit ook twee onmisbare handelingen zijn binnen een doeltreffende anti-ageingroutine? Onzuiverheden en dode huidcellen stapelen zich immers op aan het huidoppervlak (talg + afvalstoffen tijdens de nacht, talg + make-up + vervuiling overdag), verhinderen dat de huid goed kan ademen, maken de teint dof en versnellen het huidverouderingsproces.

De huid goed hydrateren

De veroudering leidt tot een dehydratatie van de huid, die op haar beurt het ontstaan van rimpels bevordert. Om het verschijnen van de ouderdomstekenen zo lang mogelijk helpen uit te stellen, is het dus van het grootste belang uzelf goed te hydrateren door elke dag minstens 1,5 liter water te drinken en door uw huid te voeden met hydraterende crèmes die zijn aangepast aan uw huidtype en -behoefte.

Anti-ageingverzorgingen die hun sporen al verdiend hebben

Met het verouderen functioneert het organisme minder doeltreffend. Op niveau van de huid verloopt de celvernieuwing trager: de huid regenereert minder snel en de dode huidcellen stapelen zich op. Ook de productie van de stoffen collageen en elastine, die zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, neemt af. Anti-ageingverzorgingen laten toe om preventief te werk te gaan en om al deze symptomen helpen te corrigeren, dankzij de ingrediënten die ze bevatten. Om u wegwijs te maken in de bestanddelen in de tubes en potjes, onthoud bijvoorbeeld dat:

  • retinol de celvernieuwing en de productie van collageen, een molecule die zorgt voor de elasticiteit van de huid, stimuleert
  • hyaluronzuur, een lichaamseigen stof, de eigenschap heeft vocht vast te houden en dus helpt om de huid voller te maken;
  • antioxidanten zoals vitamine C en vitamine E de huid beschermen tegen de schadelijke gevolgen van vrije radicalen en agressie van buitenaf;
  • Glycerine en galamboter zeer hydraterende lipiden zijn;
  • stalkruid een plant is waarvan het extract helpt om de productie van elastine, de molecule die de huid soepel maakt, een boost te geven.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven