You are here

Samenvatting

De huid bestaat voor 70 % uit water. Dit water speelt dus een heel belangrijke rol! Het grootste deel van dit water zit in de cellen zelf.

Een functieverlies

Met de jaren en door het natuurlijke fenomeen van huidveroudering droogt de huid uit. Ze verliest haar capaciteit om haar voorraad vocht vast te houden, omdat het minder talg (dat smeert en waterdicht maakt) en hyaluronzuur (dat de watermoleculen vangt en vasthoudt) aanmaakt.

Wanneer ze uitdroogt, begint de huid te trekken en te spannen. Naast dit onplezierige gevoel en het minder fraaie uitzicht, kan ze haar beschermende functie ook minder goed vervullen.

Voeden om te beschermen

Een uitgedroogde huid hydrateren en voeden is meer dan een schoonheidsgebaar:

  • het zorgt ervoor dat de opperhuid er weer glad uitziet;
  • het vermijdt het trekkerige of prikkelige gevoel, of zelfs pijn;
  • het helpt het verschijnen van rimpels te voorkomen,
  • het helpt de huid haar rol als schild tegen factoren van buitenaf te vervullen.

Wanneer uw huid gedehydrateerd is, betekent dit dat de natuurlijke beschermende film in slechte staat is en vocht in uw lichaam sneller kan verdampen, wat de dehydratie verder in de hand werkt.

Door crèmes en hydraterende lotions te gebruiken, kunt u de beschermende barrière van de huid versterken. Zo kan ze haar hydratatie op peil houden.

Overdag is het aanbrengen van een hydraterende crème aangepast aan uw huidtype onmisbaar om deze barrière te versterken. Ook ‘s nachts is het, in tegenstelling tot wat velen denken, noodzakelijk om een hydraterende crème aan te brengen om het verlies aan vocht en lipiden tegen te gaan en dus de dehydratie te beperken.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven