You are here

Samenvatting

In evenwicht, soepel, zacht: normale huid vertoont geen bijzondere problemen. Toch is ze, net zoals de andere huidtypes, onderhevig aan natuurlijke veroudering.

De huidveroudering

Wist u dat de huidcellen voortdurend worden vernieuwd aan een ritme van gemiddeld 28 dagen? Ze worden aangemaakt ter hoogte van de diepste laag en migreren vervolgens richting oppervlakte, waar ze zich uiteindelijk van de huid losmaken. Het is deze regelmatige cyclus die ervoor zorgt dat de huid zacht kan blijven en haar veerkracht kan bewaren.

Het probleem is dat deze cyclus met de leeftijd langer wordt. De oudste cellen stapelen zich dan op aan de oppervlakte, ), wat een doffe teint veroorzaakt. Anderzijds verdwijnt het onderhuidse vet geleidelijk aan, terwijl de productie van collageen en elastine, moleculen die voor de elasticiteit van de huid zorgen, afneemt. De productie van talg, die bijdraagt tot het behoud van de hydratatie van de huid en haar bescherming, vertraagt geleidelijk aan.

Zichtbare wijzigingen

Met de jaren neemt het fluweelzachte uitzicht van de normale huid beetje bij beetje af. De huid verliest aan dikte, gevoeligheid en soepelheid. Ze wordt kwetsbaar en ze droogt uit, ziet er minder stevig uit, minder elastisch en heeft de neiging om sneller ouderdomstekenen te vertonen dan de vette huid.

Al deze wijzigingen kunnen worden versneld door omgevings- en gedragsfactoren zoals frequente blootstelling aan UV-straling, een gebrek aan slaap , een slecht uitgebalanceerde voeding en een slechte stressbeheersing . Het goede nieuws: door met deze factoren rekening te houden, kunnen we het verschijnen van ouderdomstekenen vertragen en langer mooi blijven!

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven