You are here

Samenvatting

Met het ouder worden heeft de huid de neiging om te dehydrateren. Ze verliest aan elasticiteit, begint te rimpelen en wordt dunner.

De vettere huid, die dikker is, produceert een teveel van een stof die bijdraagt tot het behoud van een goede hydratatie, namelijk talg. Het nadeel? Het is uiteraard niet erg esthetisch. Maar er is een niet te verwaarlozen voordeel aan deze situatie: dit soort huid is immers beter beschermd tegen uitdroging en dus beter gewapend tegen natuurlijke veroudering.

Goed nieuws: als u een vette huid heeft, zal het meestal langer duren voor de eerste ouderdomstekenen verschijnen dan bij vrouwen met een droge en zeer droge huid.Uw rimpels zullen zich waarschijnlijk pas later manifesteren en zullen over het algemeen ook minder talrijk zijn, maar… wel dieper. Het eerste verouderingsteken bij personen met een vette huid is huidverslapping.

Factoren die de veroudering van de vette huid versnellen

Huidveroudering is een natuurlijk proces, dat versneld wordt door omgevingsfactoren zoals roken, te regelmatige en te lange blootstelling aan de zon of een onevenwichtige voeding. Voor deze agressie is de vette huid even kwetsbaar als de andere huidtypes.

Besluit: Ook al is huidveroudering onontkoombaar, het is wel mogelijk om de effecten ervan te vertragen. Probeer een goede levenshygiëne aan te houden en gebruik verzorgingsproducten aangepast aan uw huidtype: u zult er geen spijt van krijgen!

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven