You are here

Samenvatting

Droge en zeer droge huid heeft de neiging om sneller te verouderen dan vette of gemengde huid. Vooral rimpels zullen zich sneller en in groteren getale aftekenen. De verslapping van de huid zal minder duidelijk zijn bij een zeer droge huid dan bij bijvoorbeeld een vette huid.

Een verzwakking van de huidbarrière

Het is onder meer dankzij een goede hydratatie dat de opperhuid in staat is om haar rol van beschermend schild te vervullen voor de huid. Met de tijd neemt het vermogen van de opperhuid om de watermoleculen vast te houden echter af. Voor de zeer droge huid, die op dit vlak al zwak is, zijn de gevolgen van de veroudering dan ook groter. Bij vrouwen werkt de daling van het oestrogeengehalte na de menopauze het dunner worden van de huid en dus de uitdroging ervan in de hand. De minder gehydrateerde huid vertoont sneller ouderdomstekenen. Er verschijnen rimpels die duidelijk dieper worden.

Om ouderdomstekenen en dus rimpels te voorkomen, moet u dus extra aandacht besteden aan uw huid en dagelijks voedende verzorgingsproducten gebruiken voor de zeer droge huid.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven