You are here

Samenvatting

Mensen met een donkere huid hebben niet zozeer méér melanocyten dan mensen met een lichte huid, maar de pigmentkorrels zijn groter, en er worden meer pigmentkorrels afgegeven.

De verschillen in teint worden eerder verklaard door de kwaliteit en de kwantiteit van het geproduceerde pigment. Zo produceert een donkere huid meer melanine dan een blanke huid.

Bovendien verloopt de aftakeling van het pigment niet op dezelfde manier bij alle huidtypes: bij de donkere huid wordt de melanine niet onmiddellijk afgebroken, terwijl dit bij de blanke huid veel sneller gaat.

Verschillende kleuren en kenmerken

Door de rassenvermenging bestaan er een oneindig aantal huidskleuren. Elk van deze huidtypes heeft zijn eigen kenmerken en reageert anders op schadelijke invloeden van buitenaf.

Een gekleurde huid past zich beter aan dan blanke huid, zowel aan UV-straling als aan een warme en vochtige omgeving, terwijl ze ook last heeft van uitdroging in een koud en droog klimaat.

Alle huidskleuren kunnen echter een doffe teint krijgen, afhankelijk van de omgevingsfactoren. Of u nu een lichte of donkere huid heeft, er kunnen altijd bruine vlekken ontstaan.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven