You are here

Samenvatting

Er zijn verschillende redenen waardoor uw huid kan dehydrateren:

  • u heeft een ongeschikt product gebruikt: de droogheid van uw huid is dan van tijdelijke aard;
  • u heeft van nature een droog huidtype;
  • de droogheid van uw huid is te wijten aan de natuurlijke huidveroudering.

De droge prikkelende huid

Iedereen kan vandaag of morgen geconfronteerd worden met een droog aanvoelende huid. De huid is een kwetsbaar orgaan dat ons lichaam beschermt tegen externe factoren van buitenaf. Ze vervult deze functie dankzij een delicaat evenwicht tussen cellen, maar dit evenwicht kan omslaan in geval van een te droog of te koud klimaat, overmatige blootstelling aan de zon of contact met een gevaarlijk of ongeschikt product. Wanneer de huidbarrière gekwetst is, is het niet meer in staat om het hydratatieniveau op peil te houden.

Het droge huidtype

Droge huid is kwetsbaarder dan andere types, omdat ze haar hydratatie in ‘normale omstandigheden’ niet op peil kan houden door een gebrek aan vetzuren en water. Ze is erg gevoelig en moet dagelijks gevoed worden.

Huid die met de jaren droog is geworden

Het huidverouderingsproces is meer of minder zichtbaar naargelang het huidtype. Toch treft het iedereen, want met de jaren gaat de huid minder talg en hyaluronzuur produceren. De huid is dan minder beschermd tegen externe factoren, minder soepel en minder gehydrateerd. Zo ontstaan er makkelijker rimpels.

Onthoud dus: de huid verdient meer aandacht naargelang ons lichaam veroudert.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven