You are here

Samenvatting

Als u een gecombineerde huid hebt, heeft deze:

  • zones die normaal tot droog zijn en
  • zones die eerder vet zijn,

en is het verschil tussen deze twee zones duidelijker of minder duidelijk.

De meerderheid van de volwassenen heeft een gecombineerde huid, maar met de tijd hebben de droge zones de neiging zich uit te breiden naar heel het gezicht.

De T-zone

De gezichtshuid heeft de neiging om vetter te zijn ter hoogte van:

  • het voorhoofd
  • de neus
  • de kin

De bekende T-zone wordt zo genoemd door de figuur die deze drie zones samen vormen.

De huid van het voorhoofd, de neus en de kin heeft dus de kenmerken van een vette huid. Ze is zacht, glimt en heeft soms onvolmaaktheden. De huidkorrel is er vaak dikker en de poriën staan eerder open. De teint is niet egaal omdat de overvloedig geproduceerde talg onzuiverheden vasthoudt, wat de lichtreflectie op de huid belemmert.

De wangen en de slapen

Buiten de T-zone, dat wil zeggen ter hoogte van de wangen en slapen, , is de huid eerder droog.Omdat ze een gebrek aan vocht heeft en niet voldoende talg produceert, is ze vaak dof. We zijn dan misschien niet gek op deze vettige substantie, maar wanneer talg in een normale hoeveelheid wordt geproduceerd, zorgt het voor de weerkaatsing van het licht op de huid.

De droge zones van de gecombineerde huid voelen ruw, gespannen en soms gegroefd aan. Deze zones voelen trekkerig aan en geven een oncomfortabel gevoel waar we graag vanaf willen.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven