You are here

Samenvatting

Een droge huid is een huid met een gebrek aan lipiden, vocht… of beide. Ze voelt ruw aan, en het meest typerende kenmerk voor dit huidtype is het gebrek aan hydratatie.

Nu moet u alleen nog weten of u te maken heeft met een fysiologisch of pathologisch droge huid.

In het eerste geval gaat het om een genetisch probleem: het is nu eenmaal uw gestel! Uw huid is waarschijnlijk erg gevoelig voor kou (ze barst gemakkelijk) of voor droge lucht. Ze heeft de neiging te trekken of te jeuken.

Bij de pathologisch droge huid veroorzaakt de sterke dehydratatie veel ongemak en is ze ook esthetisch hinderlijk. Als uw huid binnen deze categorie valt, weet dan dat u medische begeleiding nodig hebt.

Een huidtype dat reactiever is dan de andere

In de winter heeft 30 tot 40% van alle vrouwen last van een droge huid: de bekende ‘schildpad huid’ houdt lelijk huis op benen en armen, terwijl het oncomfortabele gevoel in het gezicht gepaard gaat met schilfers, groeven of roodheid. Deze roodheid verraadt een ontsteking en irritatie, die kenmerkend zijn voor een droge huid. Door een gebrek aan beschermende talg en lipiden reageert ze sterk op agressies van buitenaf.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven