You are here

Samenvatting

Wanneer we ouder worden, gaan de organen van ons lichaam, zoals de huid, minder doeltreffend functioneren. Dit proces wordt geprogrammeerd door ons genetisch profiel en kan worden versterkt door het milieu en door slechte gewoonten.

25 jaar: de eerste tekenen van huidveroudering

Het is moeilijk te geloven, maar al op 25-jarige leeftijd begint onze huid te verouderen. Het proces van de celvernieuwing vertraagt en de oudste cellen stapelen zich op aan het huidoppervlak. De teint van de huid wordt hierdoor dof en minder stralend..

De activiteit van de talgklieren vermindert ook en leidt tot een vertraging van de talgproductie. In tegenstelling tot wat u zou denken, is dit geen goed nieuws! De hydrolipidenfilm, die ervoor zorgt dat het vocht niet kan ontsnappen aan ons lichaam, kan zijn barrièrefunctie minder goed vervullen, waardoor de huid uitdroogt .

Terwijl bepaalde moleculen in minder grote hoeveelheid worden geproduceerd, vermeerderen vrije radicalen, chemische moleculen verantwoordelijk voor de veroudering, zich. Huidverslapping, verlies aan soepelheid, elasticiteit en vitaliteit, het ontstaan van rimpels… de eerste ouderdomstekenen verschijnen. Ten slotte kunnen er ook bruine vlekken verschijnen op het gezicht, waardoor het er minder regelmatig uitziet.

Huidveroudering: de stimulerende factoren

Ook al volgt de huidveroudering een ritme dat wordt bepaald door het organisme in functie van ieders genetische aanleg (een persoonlijke biologische klok), toch kan ze worden versneld door verschillende externe factoren:

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven