You are here

Samenvatting

Rimpels verschijnen overal op het lichaam, maar gezichtsrimpels zijn meer uitgesproken en zijn vaak moeilijker te aanvaarden.

Uitgesproken rimpels

Rimpels zijn barsten in de huid, die veroorzaakt worden door de natuurlijke veroudering van de huid. Maar dit proces kan versneld worden door omgevings- en gedragsfactoren zoals de zon, stress, het gebruik van tabak en alcohol...

Sommige van deze factoren, zoals de zon en roken, hebben vooral een invloed op het gezicht, dat minder goed beschermd is tegen externe factoren vergeleken met de rest van het lichaam, dat meestal bedekt is.

De classificatie van de gezichtsrimpels

Er zijn twee soorten gezichtsrimpels:

  • Dynamische rimpels. Dit zijn expressierimpels, zoals de rimpels die over het voorhoofd lopen, fronsrimpels of kraaienpootjes.
  • Statische rimpels. Deze verschijnen wanneer de huid begint te verslappen. Het zijn onder meer fronslijnen, de nasogeniale plooien (tussen neushoek en mondhoek) en rimpels in de hals en het decolleté.

Sommige specialisten onderscheiden nog een derde soort rimpels, die vooral te wijten zijn aan langdurige of onbeschermde blootstelling aan de zon of roken. Dit zijn de rimpels op de kaken en de zone rond de mond.

Ontdek ook...

Een nieuwe manier van leven

Een nieuwe manier van leven